Påminnelse + Recept!

Tänkte påminna om Safera Spisvakt!
En otroligt bra Investering nu till Juletider!

HÄR hittar ni inlägget om den!

Och här har ni Saferas Recept på en riktigt god Julskinka!!



Stekning av julskinka med SAFERA stil
  1. Reservera god tid för upptining av en gråsaltad, djupfryst skinka. En stor skinka kräver 3-5 dygn för att tina i kylskåp. Skölj och torka av skinkan.
  2. Sätt ugnen på 110-130°. Den rekommenderade temperaturen för en stor, hel skinka är 125°, små benfria skinkor eller skinkbitar kan stekas i litet högre temperatur.
  3. Stick in termometern där skinkan är som tjockast. OBS! Termometern får inte vidröra läggen (benet).
  4. Lägg skinkan på ett stekgaller, placera en långpanna under och häll vatten i pannan. Stekning i låg och fuktig värme minskar viktförlusten. När du steker en mycket stor, hel skinka (10-12 kg) kan du lämna bort vattnet.
  5. Stektiden är ca 1 timme 15 min/kg.
  6. Kontrollera temperaturen på stektermometern, den bör visa minst 70° och max. 76°. Säkerhetsgränsen för griskött är 72° innertemperatur. När du tagit ut skinkan ur ugnen fortsätter stekprocessen och skinkans innertemperatur stiger med 3-4 grader.
  7. Skillnaden mellan 70° och 80° innertemperatur märks i strukturen och smaken. Innertemperaturen har betydelse för skinkans hållbarhet. Om en stor, hel skinka konsumeras långsamt och litet i sänder är det skäl att steka den till 80° innertemperatur. SAFERAs tips: Pensla senap med stark konjak smak utrörd med äggula och litet farinsocker på den varma skinkan. Sikta skorpsmulor på och griljera skinkan i 250° ugnsvärme. OBS! Var försiktigt att griljering inte blir för mörk.
  8. Låt inte skinkan stå länge i rumstemperatur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0